Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sestru još traže

Strava u Španjolskoj: Tijelo djevojčice (6) koju je oteo otac pronađeno na dnu oceana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo šestogodišnje djevojčice koju je s mlađom sestrom oteo njihov otac otkriveno je u vodama oko otoka Tenerife nakon više tjedana potrage, što je u petak izazvalo buru emocija kod Španjolaca.

Olivia (6) i njezina sestra Anna (1), proglašene su nestalima krajem travnja na Kanarskim otocima, zajedno s ocem od kojeg je majka bila rastavljena, objavio je AFP-u glasnogovornik civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Dan nakon nestanka, pronađeni su očev čamac i sjedalica za automobil koju je koristila Anna, te je počela policijska potraga.

U četvrtak je tijelo šestogodišnje Olivije pronađeno na dnu oceana, potvrdio je glasnogovornik, a vlasti nastavljaju tražiti Annu i njezina oca.

Olivijino tijelo pronađeno je na dubini od 1000 metara u vreći za koju je bilo pričvršćeno sidro očevog čamca.

"Ne mogu ni zamisliti bol majke male Anne i Olivije, koje su nestale na Tenerifama, suočene s užasnom viješću koju smo upravo čuli", objavio je premijer Pedro Sanchez na Twitteru u četvrtak navečer.

U Španjolskoj, 39 maloljetnika ubili su njihovi očevi ili partneri i bivši partneri njihovih majki od 2013., pokazuju vladini podaci.

Više ženskih udruga pozvalo je na prosvjede u petak navečer u više španjolskih gradova kako bi osudili taj zločin kao i povećani broj ubojstava žena od početka godine u zemlji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene