Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Carinici u zračnoj luci u Moskvi pronašli su u prtljagi jedne žene osam živih sokolova.


Zasad neimenovana žena pokušala je prokrijumčariti osam sokolova iz Rusije u Siriju. Zamotala ih je i zapakirala u kartonske kutrje te prijavila kao normalnu prtljagu. Žena je privedena i poslije puštena pod jamčevinom.

Vezani članci Dokumenti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Dvojica policajca i odvjetnica uhićeni u velikoj akciji USKOK-a: Krivotvorili dokumente strancima kako bi ušli u Hrvatsku Provjereno: Ilegalni prijevoz migranata iz prve ruke - 4 Ispovijest čovjeka koji je prevozio migrante kroz Hrvatsku: "Čovjek dođe u napast, ljudi rade po tri godine za taj novac"

>> VIDEO: 10-godišnjak pobijedio u lovu uz pomoć sokola

'Najmanje sto sokola prokrijumčari se iz Rusije svake godine i to zbog toga što sokolarenje postaje sve popularnije na Bliskom Istoku', kazala je Masha Vorontsova iz međunarodne Udruge za zaštitu životinja, IFAW. Riječ je o rijetkoj vrsti sokola koja prebiva na subarktičkom i arktičkom području i lovi veće ptice.

Na crnom tržištu cijena jednog se kreće oko 50 tisuća dolara. Ptice se trenutno nalaze na oporavku u podružnici IFAW-a i veterinari predviđaju njihov skori oporavak i ponovno puštanje u divljinu.