Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Soros odbio dati novac za liječenje libijske djece oboljele od AIDS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki milijarder George Soros odbio je u Sofiji poziv koji su bugarska glasila uputila najbogatijim ljudima u svijetu da pomognu libijskoj djeci oboljeloj od AIDS-a kako bi se na slobodu pustilo pet bugarskih medicinskih sestara i palestinskog liječnika koji su u Libiji osuđeni na smrt.

Novac bi išao u zakladu za pomoć obiteljima bolesne djece koji su utemeljili Bugarska, Libija i Europska unija radi oslobađanja pet bugarskih sestara i palestinskog liječnika koje je libijski sud osudio na smrt jer su, kako tvrdi Tripoli, namjerno prouzročili širenje AIDS-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bugarska će od Libije tražiti izručenje bolničarki i liječnika Slika nije dostupna Smrtna kazna za medicinske sestre koje su zarazile djecu HIV-om

Optuženi niječu svaku odgovornost, a podupiru ih svjetski
znastvenici, među kojima i Luc Montagnier koji je sudjelovao u otkriću virusa i koji tvrdi da je zaraza djece posljedica loše higijene u libijskoj bolnici.

"Svesrdno podupirem borbu bugarskih sestara koje su osuđene na temelju krivih optužaba", rekao je Soros, dodajući kako ipak ne podupire izgradnju bolnice "novcem talaca", jer libijski vođa Moamer Gadafi "ima dovoljno prihoda od nafte da je sagradi sam".

Američki filantrop također je kazao da su ga libijske vlasti pozvale radi dogovora o ulaganju u tu zemlju, ali da nije htio poći sve dok se ne oslobode bugarske medicinske sestre i palestinski liječnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene