Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatočeno 250 članova posade

Somalski pirati zarobili remorker i teretni brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalski pirati su oteli tegljač francuske naftne tvrtke Total i turski teretni brod, a UN-ova agencija za suzbijanje kriminala pozvala je na uvođenje pomorske policije za nesigurnu obale Adenskog zaljeva.

Somalski su pirati ove godine oteli više od 40 plovila pred 3000 kilometara dugom somalskom obalom. Prije ovih posljednjih otmica dužnosnici su rekli da je u rukama pirata još 14 brodova, uključujući i saudijski naftni supertanker Sirius Star koji je prevozio 100 milijuna dolara vrijednu sirovu naftu i koji ima 25 članova posade, među kojima je i hrvatski državljanin te ukrajinski brod s tenkovima i teškim naoružanjem. Pirati također u zatočeništvu drže 250 članova posada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Gasite svjetla' Zbog pirata na skupo putovanje u mrklom mraku Slika nije dostupna Rok od 72 sata Pirati zaprijetili: Ubit ćemo posadu remorkera

Antonio Mario Costa, izvršni direktor UN-ovog ureda za borbu protiv trgovine drogom i kriminala, koja ima sjedište u Beču, zatražio je razmještanje policijskih djelatnika na ratne brodove koji bi trebali uhićivati pirate kojima bi se potom sudilo u zemljama odakle dolazi policijski djelatnik koji ih je uhitio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene