Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako javljaju lokalni mediji, u prijestolnici Somalije, gradu Mogadishuu, odjeknulo je nekoliko eksplozija.


Kako javljaju lokalni mediji, u prijestolnici Somalije, gradu Mogadishuu, odjeknulo je nekoliko eksplozija. Somalijska militantna skupina Al Shabaab preuzela je odgovornost za napade u kojima je smrtno stradalo, kako je objavila policija, najmanje sedam osoba, javlja Reuters.

Vezani članci Eksplozija u Novom Zagrebu - 5 Zagrepčane probudila eksplozija u Travnom: ''Ovo je bio zastrašujući zvuk. Nema više spavanja od šoka'' Eksplodirao automobil u Beogradu Preminuo muškarac čiji je terenac raznesen u eksploziji: "Bilo je strašno, on je ostao bez noge, djevojka je vrištala"

Prema prvim informacijama dogodile su se dvije eksplozije na međunarodnom aerodromu, nedaleko od baze mirovnih snaga Afričke unije. U jednoj od eksplozija bombaš samoubojica raznio se automobil bombom. U eksplozijama je stradalo nekoliko osoba.

 

 

Prema neslužbenim informacijama, dvije autobombe eksplodirale su kod ulaza na međunarodni aerodrom u Mogadishuu. Iako je policija kazala kako je smrtno stradalo sedam osoba, lokalni mediji javljaju da je stradalo 12 osoba, svi UN-ovi čuvari.

Militantna islamistička skupina Al-Shabab često je izvodila napade u Somaliji, uključujući i Mogadishu s ciljem rušenja vlade koja ima potporu UN-a.