Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kenija poslala vojsku

Somalija: 80 mrtvih u napadu kenijskih aviona na baze al Šababa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zračni udari u Anoleu ubili su više od 30 boraca al Šababa, a uništena su i tri tehnička vozila te jedan Land Cruiser pun streljiva', kaže se u priopćenju AMISOM-a.

Kenijski borbeni zrakoplovi napali su dvije somalske baze islamista iz pokreta al Šababa i ubili najmanje 80 pobunjenika, objavili su u ponedjeljak predstavnici mirovnih snaga Afričke unije u Somaliji.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

Masakr na praćenju utakmice Mundijala: Upali u hotel i izrešetali 48 osoba

Misija Afričke unije u Somaliji (AMISOM), čiji su vojnici pokrenuli novu ofenzivu protiv al Šababa, objavila je da su kenijski avioni napali Anole i Kudej u južnoj regiji Donjoj Džubi, ali nisu objavili kad je to bilo.

'Zračni udari u Anoleu ubili su više od 30 boraca al Šababa, a uništena su i tri tehnička vozila te jedan Land Cruiser pun streljiva', kaže se u priopćenju AMISOM-a i dodaje da je u Kudeju ubijeno više od 50 pripadnika al Šababa.

Eksplozija u Mombasi odnijela tri života

Kenija je prva 2011. poslala vojsku u susjednu Somaliju nakon nekoliko upada na kenijski teritorij, za koje ona krivi pokret al Šabab. Poslije se Kenija pridružila i mirovnim snagama. Gerilci su odonda nizom napada kažnjavali Keniju za tu intervenciju. Lani su u napadu na trgovački centar u glavnome gradu Kenije Nairobiju borci al Šababa ubili najmanje 67 osoba.

Somalija je u ruševinama nakon više od dva desetljeća sukoba, a al Šabab, organizacija povezana s al Kaidom, ne odustaje od gerilske borbe i samoubilačkih bombaških napada kojima žeil srušiti somalsku vlast i u toj zemlji uspostaviti islamski emirat. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene