Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Zračni udari u Anoleu ubili su više od 30 boraca al Šababa, a uništena su i tri tehnička vozila te jedan Land Cruiser pun streljiva', kaže se u priopćenju AMISOM-a.


Kenijski borbeni zrakoplovi napali su dvije somalske baze islamista iz pokreta al Šababa i ubili najmanje 80 pobunjenika, objavili su u ponedjeljak predstavnici mirovnih snaga Afričke unije u Somaliji.

Masakr na praćenju utakmice Mundijala: Upali u hotel i izrešetali 48 osoba

Vezani članci Slika nije dostupna Interpol traži 'Bijelu udovicu': Je li sudjelovala u napadu u Keniji? Slika nije dostupna Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju?

Misija Afričke unije u Somaliji (AMISOM), čiji su vojnici pokrenuli novu ofenzivu protiv al Šababa, objavila je da su kenijski avioni napali Anole i Kudej u južnoj regiji Donjoj Džubi, ali nisu objavili kad je to bilo.

'Zračni udari u Anoleu ubili su više od 30 boraca al Šababa, a uništena su i tri tehnička vozila te jedan Land Cruiser pun streljiva', kaže se u priopćenju AMISOM-a i dodaje da je u Kudeju ubijeno više od 50 pripadnika al Šababa.

Eksplozija u Mombasi odnijela tri života

Kenija je prva 2011. poslala vojsku u susjednu Somaliju nakon nekoliko upada na kenijski teritorij, za koje ona krivi pokret al Šabab. Poslije se Kenija pridružila i mirovnim snagama. Gerilci su odonda nizom napada kažnjavali Keniju za tu intervenciju. Lani su u napadu na trgovački centar u glavnome gradu Kenije Nairobiju borci al Šababa ubili najmanje 67 osoba.

Somalija je u ruševinama nakon više od dva desetljeća sukoba, a al Šabab, organizacija povezana s al Kaidom, ne odustaje od gerilske borbe i samoubilačkih bombaških napada kojima žeil srušiti somalsku vlast i u toj zemlji uspostaviti islamski emirat. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook