Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priroda ih učinila beskućnicima

Solomonsko otočje: Tisuću osoba ostalo bez krova nad glavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres i tsunami uništio je 200 kuća na otoku Rendovi u Solomonskom arhipelagu i trećinu njegovih stanovnika učinio je beskućnicima, rekao je u utorak vladin dužnosnik.

Potres jakosti 7,2 Richtera u nedjelju je pogodio Solomonsko otočje te izazvao tsunami visok 3 metra. U utorak, 30-ak sati poslije najvećeg u nizu udara nema dojava o unesrećenima. Više od 1.000 ljudi ostalo je bez krova nad glavom pošto je potres uništio oko 200 kuća, rekao je , rekao je Loti Yates, voditelj vladina ureda za upravljanje kriznim stanjima.

Pročitajte i ovo Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Nekih 3.600 stanovnika živi na otoku Rendova koji je 300 kilometara udaljen od glavnoga grada Honiare. Solomonsko otočje, oko 2.500 kilometara istočno od Australije, leži na pacifičkome "Vatrenom prstenu" i često je izloženo seizmičkim gibanjima. U travnju 2007., 50 osoba je poginulo, a više od 5.000 je ostalo bez doma nakon tsunamija izazvanog potresom 8,1 Richtera. (Foto: Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene