Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv u pomoć?

Ubio se uz prijenos uživo na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je 19-godišnjak počinio samoubojstvo uživo pred upaljenim web kamerana nakon što su ga na taj čin ohrabrili i izazivali ostali posjetitelji portala.

19-godišnjak s Floride Abraham K. Biggs, koji se na internetu nazivao 'CandyJunkie' i 'Mr Biggs', najavio je posjetiteljima jednog foruma kako će te večeri počiniti samoubojstvo te ih pozvao da čin uživo prate na internetu.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Zločin u Bugojnu U BiH se nastavlja istraga o samoubojstvu svjedoka ratnih zločina nad Hrvatima: "Treba naći pokrovitelje samoubojstva" Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima

Moderatori foruma navodno su ignorirali njegov zapis, pretpostavljajući kako se radi o podvali ili šali, a drugi su ga korisnici vrijeđali pa čak i izazivali na održavanje riječi, piše News.com.au.

Na snimci samoubojstva prikazan je Boggs koji uzima tablete prije nego što je legao na krevet leđima okrenut kameri. I više se nije micao. Posjetitelji portala tek su tada shvatili kako se radi o ozbiljnoj stvari.

Moderatori su tada locirali Biggsa i obavijestili policiju.

Kamera je još snimala njegovo beživotno tijelo kada je policija ušla u sobu. Policajci su prišli tijelu, provjerili puls i pokrili web kameru.

Izvršni direktor Justin.tv-a, na kojem je ovaj video bio objavljen, Michael Seibel rekao je kako se očekuje i zahtjeva od korisnika da prijave svaki nepriličan sadržaj koji bi se na portalu objavljivao.

Nakon incidenta su navodno, neki korisnici obrisali svoje komentare, a moderatori Biggsovo ime i prezime.

Prijatelji su ostavili mnogo 'Počivaj u miru' poruka na internet stranici MySpace, dok je bilo i onih koji su ga tražili da im se ipak javi na telefon, jer nisu vjerovali da je sve to istina.

Motiv samoubojstva još se istražuje. Mladić je na internetu o sebi napisao:

'Posvećujem se svojim prijateljima i obitelji i za njih bi učinio sve. Jako sam usmjeren ostvarivanju ciljeva, znam što želim napraviti od života i radim sve kako bi i do toga stigao', napisao je.

Biggs je zadnji komentar na MySpaceu unio tri dana prije samoubojstva. Tjedan dana prije toga ostavio je poruku kako zatvara jedno poglavlje u svom životu i ispričao se prijateljima zbog svog ponašanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene