Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavština zločinca

Šokantne fotografije otkrivaju brutalnost Konyjevog terora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izložbi u Londonu prikazane su fotografije preživjelih Konyjevih žrtava.

London je ovih dana domaćin izložbe šokantnih fotografija preživjelih žrtava brutalnog terora ozloglašenog Josepha Konyja, zapovjednika ugandske milicije LRA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Europski dan zaštite žrtava nasilja - 1 Porast nasilja Zaštita žrtava u Hrvatskoj: ''Sustav je bolji nego prije 30 godina, ali nekad nastanu kratki spojevi''

Kony je traženi zločinac, koji je optužen za ratni zločin. LRA je provodila brutalno nasilje, otimala djecu, dječake prisiljavala na ubijanje, a djevojčice su pretvarali u seksualno roblje.

U Srednjoafričkoj Republici prekinuli lov na zloglasnog Josepha Konyja

Fotografije Willa Storra prikazuju razmjere zločina koje je Kony počinio sa svojom grupom. Žrtvama su s mačetama, škarama i noževima odrezani prsti, šake, te su im ostavljeni vječni ožiljci od rana koje su zadobili nakon što ih je Konyjeva gerila otela i držala u zarobljeništvu.

Nedugo prije izložbe na Youtube je postavljen kratki film o Normanu Okellu, koji je bio otet kada je imao samo 12 godina i dvije godine bio prisiljen biti član Konyjevih gerilaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene