Na izložbi u Londonu prikazane su fotografije preživjelih Konyjevih žrtava.


London je ovih dana domaćin izložbe šokantnih fotografija preživjelih žrtava brutalnog terora ozloglašenog Josepha Konyja, zapovjednika ugandske milicije LRA.

Vezani članci Tomislav Tomašević na izložbi Murtić 100 Tomašević sa svojim zamjenicima posjetio izložbu Murtić 100, do kraja tjedna možete je pogledati i vi Val nasilja u Južnoafričkoj Republici - 7 Nakon što je bivši predsjednik završio u zatvoru, zemljom se širi val nasilja: Noću pljačkaju trgovine, prosvjednici marširaju naoružani štapovima

Kony je traženi zločinac, koji je optužen za ratni zločin. LRA je provodila brutalno nasilje, otimala djecu, dječake prisiljavala na ubijanje, a djevojčice su pretvarali u seksualno roblje.

U Srednjoafričkoj Republici prekinuli lov na zloglasnog Josepha Konyja

Fotografije Willa Storra prikazuju razmjere zločina koje je Kony počinio sa svojom grupom. Žrtvama su s mačetama, škarama i noževima odrezani prsti, šake, te su im ostavljeni vječni ožiljci od rana koje su zadobili nakon što ih je Konyjeva gerila otela i držala u zarobljeništvu.

Nedugo prije izložbe na Youtube je postavljen kratki film o Normanu Okellu, koji je bio otet kada je imao samo 12 godina i dvije godine bio prisiljen biti član Konyjevih gerilaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook