Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlatno pravilo glasi - kad piješ, ne vozi. Dodajte tom upozorenju još i edukativan i poprilično šokantan video u virtualnoj stvarnosti i ako to vozače ne odvrati od riskiranja vožnje u pijanom stanju, teško da išta hoće.


Britanska kompanija Diaego, koja je vlasnik brandova poput Johnnie Walker, Baileys i Guinness, iskoristila je mogućnosti tehnologije virtualne stvarnosti, kako bi dočarala stvarne rizike vožnje u alkoholiziranom stanju. Video koji su objavili na YouTubeu, šokantan je koliko i dramatičan.

Vezani članci Teška nesreća u Novoj Gradiški - 6 Ovako izgleda unutrašnjost kuće nakon što je u njoj sinoć završio automobil. Policija otkrila detalje nesreće Policijski očevid (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL) Pješaka udario autom i pobjegao: Dok je ležao u nesvijesti, umjesto da mu pomogne, drugi ga muškarac opljačkao

U videu se pojavljuju tri automobila, tri priče i nekolicina mladih ljudi, koje čeka fatalna nesreća na ruralnoj cesti, daleko od svjetla grada i pomoći.

Kratki četverominutni filmić snimljen je 3D tehnologijom i zove se "Decisions" (Odluke), a Jason Beauregard iz njujorške reklamne agencije VaynerMedia, pojašnjava zašto je video, koji možete pogledati, napravljen tako kako je napravljen.

"Ono što želite jest da korisnik iskusi kako je biti u tom automobilu. Sve to dolazi iz iskustva koje pogađa vaše receptore. To pojačava vaša osjetila na način koji to ne može dočarati konvencionalan film, a to doista osjetite na kraju...", pojasnio je Beauregard. Njegovu izjavu smo namjerno prekinuli pred kraj, kako ne bi, za one koji se odluče pogledati ovaj šokantan i dramatičan video, uskratili za poantu videa i vrhunac iskustva koje je reklamna agencija htjela da korisnik sam iskusi.

NAPOMENA: Da biste pogledali priloženi video, morat ćete se prijaviti na YouTube putem svojeg emaila, jer video nije namijenjen mlađima od 18 godina. Isto tako, upozoravamo da je video uznemirujućeg karaktera.