Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevjerojatan obrat priče oko beskućnika iz New Yorka, kojem je policajac poklonio čizme te time postao internet senzacija.


Kako piše Examiner, 54-godišnji Jeffrey Hillman zapravo ima stan na Bronxu, kojem je najamnina uredno plaćena putem vaučera, socijalne pomoći i fonda pomoći ratnim veteranima. Unatoč toj činjenici, 'beskućnik' Hillman bira vrijeme provoditi na ulicama New Yorka, kao bosonogi prosjak.

Vezani članci Slika nije dostupna Brižni mladić skinuo sa sebe majicu i kapu da spasi promrzlog beskućnika Slika nije dostupna Slavni glumac pretvarao se da je beskućnik - Rezultat ga je šokirao

Isto tako, Hillman ima i obitelj, koja je zabrinuta za njega, ali je on sam odlučio kako neće živjeti s njima. Čak odbija i druge usluge na koje ima puno pravo.

Podsjetimo, njujorški 'plavac' Lawrence DePrimo bosonogom 'beskućniku' Hillmanu poklonio je par čizmi kad ga je vidio bosonogog na hladnoći, a fotografija tog čina rastopila je srca mnogih korisnika interneta.

Iako mu se Hillman zahvalio, čizme je sakrio i opet je viđen bosonog, s objašnjenjem kako obuća koju je dobio izgleda skupocjeno te da bi zbog te činjenice mogao i nastradati.

Bilo kako bilo, nesebična gesta njujorškog policajca inspirirala je druge slične geste dobre volje po SAD-u. Taman pred božićne i novogodišnje blagdane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook