Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno spajanje

Sojuz pristao na ISS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski svemirski brod Sojuz s tri člana posade uspješno se spojio s Međunarodnom svemirskom postajom (ISS), priopćio je kontrolni centar misije, a prenose ruski mediji.

Sojuz je pristao na ISS u 9.24 sati po moskovskom vremenu (6.24 po srednjoeuropskom vremenu), devet minuta ranije nego što je planirano. Sojuz je dopremio na ISS ruske kozmonaute Antona Škaplerova i Anatolija Ivanišina, kao i američkog astronauta Daniela Burbenka koji će biti u orbiti nešto više od četiri mjeseca.

Oni će zamijeniti ruskog inženjera leta Sergeja Volkova, američkog astronauta Mikea Fossuma i japanskog astronauta Satoshija Furukawu, koji će se vratiti na Zemlju 22. studenoga.

Ovo je bilo prvo lansiranje otkako je NASA u srpnju završila svoj 30-godišnji program svemirskih raketoplana. Amerikanci će od sada plaćati Rusima 350 milijuna dolara na godinu za prijevoz svojih astronauta na ISS i natrag.(Hina)

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Potopljen ruski desantni brod u Crnom moru napad pomorskim dronovima VIDEO Ukrajinci potopili još jedan ruski brod, objavljena snimka: "Uništili smo Cezara"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene