Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalizam i ekstremizam

Socijalistička internacionala suspendirala Dodikov SNSD?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće Socijalističke internacionalne donijelo je odluku o suspenziji Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik iz članstva te organizacije, objavljeno je u subotu iz središnjice Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u Sarajevu.

Kako se navodi, na zasjedanju Vijeća Socijalističke internacionalne održanom u Ateni, usvojena je preporuka etičkog povjerenstva SI o suspenziji SNSD-a, koji je na vlasti u Republici Srpskoj u BiH.

Predsjednik etičkog povjerenstva SI Maurice Braud taj je prijedlog obrazložio zaključkom kako je nadzor nad djelovanjem SNSD-a pokazao da u toj stranci nema nikakvog napretka, a upozoreno je i na neprihvatljivu retoriku koju koriste dužnosnici te stranke. Braud je također kazao kako su 'nacionalizam i ekstremizam' i dalje prisutni u djelovanju Dodikova SNSD-a.

Ukoliko se nešto značajnije ne promijeni u ponašanju i djelovanju SNSD-a, u vrlo kratkom vremenskom razdoblju uslijed će definitivno isključenje te stranke iz Socijalističke internacionale, navedeno je u priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i Vladimir Putin Planira "ekonomsku uniju" Dodika baš briga za američke sankcije: "Imam druge prijatelje, Vučića, Putina i Orbana..." Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene