Snježna oluja u južnoj Njemačkoj donjela je radost skijašima, no frustracije putnicima zbog velikih količina snijega, u Alpama i do 50 centimetara.

Galerija


Najmanje 120 letova je otkazano u subotu u najvećoj zračnoj luci u južnoj Njemačkoj u Muenchenu, rekla je glasnogovornica aerodroma, dodajući da će se ta brojka i povećati.

Vezani članci Švicarske Alpe, ilustracija (Foto: AFP) Nesreća u Švicarskoj: Poginula četiri njemačka alpinista, na njih se sručila lavina Snježna oluja u SAD-u (Foto: AFP) Snijeg i led zarobili više od 200 milijuna Amerikanaca, u gradovima proglašeno izvanredno stanje

Osim toga ima i puno kašnjenja, najmanje 70 letova kasni oko sat vremena i više. Za subotu je bilo predviđeno 850 polijetanja.

Njemačka hidrometeorološka služba objavila je upozorenje za područje Alpa i susjedne regije. Snijega je toliko da čak tri grane mogu puknuti pod težinom svježeg snijega.

U susjednoj Austriji također su se otkazivali letovi, a brojne ceste u Alpama zatvorene su zbog straha od lavina.

Loše vrijeme dolazi u periodu kada se najveći broj Nijemaca vraća sa zimskih praznika upravo sa alpskih skijališta.

Prometni kaos bio je očit u južnoj Njemačkoj. Deseci nezgoda zabilježeni su u saveznim državama Bavarskoj i Baden-Wuerttembergu.

No, za neke stanovnike ovo vrijeme donosi radost. "Zima je i snijeg pada. Ništa dramatičnije od toga se nije dogodilo", rekla je glasnogovornica prometno-operativnog centra u Muenchenu. (Hina)