Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snježna 'ofenziva' na Bliskom istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg je prekrio izraelski grad Jeruzalem, zbog čega su zatvorene škole i trgovine, a javni prijevoz prekinut. U susjednom Jordanu obilne sniježne padaline blokirale su prometnice prema glavnome gradu Amanu, a slični problemi zabilježeni su i u sirijskom Damasku.

Jeruzalem je grad koji jednom godišnje doživi snježnu oluju, a snježni pokrivač je u Jeruzalemu dosegao 10 centimetara.

Pročitajte i ovo Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule

Zbog snijega je autobusni prijevoz prekinut. Škole, hebrejsko sveučilište i brojne trgovine zatvoreni, a u glavnoj ulici Jaffi, rijetki su se automobili polako probijali kroz snijeg.

Na palestinskom području, u Ramallahu i Gazi palo je 20-tak centimetara snijega.

U Jordanu su meteorološke službe predvidjele nastavak lošeg vremena te još 5 do 20 centimetara snijega. Škole i sveučilišta ostat će zatvoreni sve do nedjelje, najavile su vlasti.

Zračna luka je otvorena no zračni promet je ozbiljno poremećen i kompanija Royal Jordanian sve je letove odgodila za 30 minuta kako bi putnicima omogućila da na vrijeme stignu na aerodrom, 35 kilometara južno od Amana. Ipak, kiša i snijeg blagoslov su za hašemitsko kraljevstvo smješteno u pustinjskom predjelu i jedno od najsiromašnijih vodom na svijetu.

Snježne pahulje zabijelile su i Damask, glavni grad Sirije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene