Snijeg je prekrio izraelski grad Jeruzalem, zbog čega su zatvorene škole i trgovine, a javni prijevoz prekinut. U susjednom Jordanu obilne sniježne padaline blokirale su prometnice prema glavnome gradu Amanu, a slični problemi zabilježeni su i u sirijskom Damasku.


Jeruzalem je grad koji jednom godišnje doživi snježnu oluju, a snježni pokrivač je u Jeruzalemu dosegao 10 centimetara.

Vezani članci Goran Tomac, dopročelnik HGSS-a Delnice Snijeg, olujni vjetar i led okovali Hrvatsku: Iz HGSS-a poslali važno upozorenje - "Uvjeti se mijenjaju jako brzo..." Evakuacija zametenih osoba u Gorskom kotaru Snijeg diljem zemlje, u Lici i Gorskom kotaru mećava: HGSS spasio tri osobe i psa koji su ostali zameteni

Zbog snijega je autobusni prijevoz prekinut. Škole, hebrejsko sveučilište i brojne trgovine zatvoreni, a u glavnoj ulici Jaffi, rijetki su se automobili polako probijali kroz snijeg.

Na palestinskom području, u Ramallahu i Gazi palo je 20-tak centimetara snijega.

U Jordanu su meteorološke službe predvidjele nastavak lošeg vremena te još 5 do 20 centimetara snijega. Škole i sveučilišta ostat će zatvoreni sve do nedjelje, najavile su vlasti.

Zračna luka je otvorena no zračni promet je ozbiljno poremećen i kompanija Royal Jordanian sve je letove odgodila za 30 minuta kako bi putnicima omogućila da na vrijeme stignu na aerodrom, 35 kilometara južno od Amana. Ipak, kiša i snijeg blagoslov su za hašemitsko kraljevstvo smješteno u pustinjskom predjelu i jedno od najsiromašnijih vodom na svijetu.

Snježne pahulje zabijelile su i Damask, glavni grad Sirije.