Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša vidljivost

Snježna mećava u Turskoj zatvorila morski tjesnac Bospor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turske pomorske vlasti zatvorile su morski prolaz Bospor zbog snježne mećave koja je pogodila to područje. Zbog oluje je otkazano i više od 70 letova Turkish Airlinesa.

Snježna oluja koja je smanjila vidljivost u Bosporskom tjesnacu između Crnog mora i Mramornog mora prisilila je turske pomorske vlasti da u utorak zatvore taj važni prometni kanal, priopćio je pomorski agent GAC.

Promet u pravcu sjevera i juga za sva je plovila privremeno prekinut u 11.45 sati zbog loše vidljivosti, rekao je GAC u emailu. Ovo je drugi dan povremenih zatvaranja tjesnaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija - Snijeg na Majorci Crvena upozorenja VIDEO Snažna oluja poharala mediteransku zemlju: Valovi nosili sve pred sobom, poznati otok zabijelio snijeg Poplava u Los Angelesu - 1 Vremenski fenomen Snažna oluja pogodila Kaliforniju: Atmosferska rijeka ubila više ljudi

>> Vraća nam se snijeg!

Snježna oluja također je natjerala zračnog prijevoznika Turkish Airlines da otkaže 76 letova predviđenih za utorak i srijedu nakon što je otkazao desetine letova u ponedjeljak, prema podacima na njegovoj internetskoj stranici.

GAC je priopćio kako je Dardanelski tjesnac na drugom kraju Mramornog mora prema Egejskom moru ostao otvoren za tankerski promet.

Bospor i Dardaneli su jedini pomorski put za naftu, žito i drugu robu iz Rusije i drugih zemalja Crnoga mora. Loše vrijeme zimi često dovodi do njihova zatvaranja.

Svake godine nekih 10.000 brodova sa 150 milijuna tona nafte i naftnih derivata prođe kroz ove tjesnace. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene