Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paraliziran sjeveroistok SAD-a

Stella izazvala kaos: Škole i dalje zatvorene, stanovništvo kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeveroistok SAD-a bio je pod snijegom u utorak, zahvaćen vijavicom koja je uzrokovala zatvaranje škola i otkazivanje tisuće letova no New York i atlantska obala izbjegli su najgore.

Nakon neuobičajeno blage zime, snježna mećava nazvana Stella počela je u dva sata noću po lokalnom vremenu. Nakon što je padao gotovo bez prekida, snijeg je prestao oko 18 sati nad Manhattanom.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Gradonačelnik Bill de Blasio istaknuo je da je oluja bila puno slabija u New Yorku nego što su prognozirali stručnjaci nacionalne meteorološke službe do ponedjeljka navečer te da je "situacija pod kontrolom".

Oko 18 centimetara snijega palo je u Central Parku dok su stručnjaci u prvo vrijeme spominjali da bi snježni nanos mogao iznositi 60 cm.

Gradonačelnik je ipak inzistirao da stanovništvo ostane kod kuće kako bi olakšali čišćenje gradskim službama i dopustili New Yorku da se "vrati normalnom ritmu" već u srijedu, s otvaranjem škola.

Uzbuna od mećave, proglašena u ponoć s ponedjeljka na utorak u trajanju 24 sata, ukinuta je za New York i većinu obalnih zona u utorak ujutro. Bila je na snazi u zonama Connecticuta, Massachusettsa i za sjever države New York.

Usprkos povlačenju oluje, škole su ostale zatvorene čitav dan u državama New York, Connecticut i nekim područjima New Jerseyja i Massachusettsa.

U New Yorku su autobusi vozili ali, jednako kao i podzemna željeznica, rjeđe nego obično, a brojne trgovine bile su zatvorene. Zračni promet bio je gotovo paraliziran. Ukupno je više od 8700 letova otkazano između ponedjeljka i srijede. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene