Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snimljena smrt 'lovca na krokodile'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesretni slučaj u kojem je otrovna raža usmrtila "lovca na krokodile" Stevea Irwina (44) dok je ronio sjeveroistočnom obalom Australije, pripremajući novi dokumentarac "Najopasnija stvorenja oceana", o podmorju oko Port Douglasa, snimljen je do posljednjeg trenutka kamerom.

Irwin je plivao iznad raže, kada se ona iznenada okrenula te mu probola srce svojom 20 cm dugom bodljom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Russell Crowe želi glumiti Steva Irwina Slika nije dostupna Oprostili se od Irwina

Na snimci se vidi kako se Irwin prvo nadvio nad ražu, a nakon što ga je otrovna riba probola, uspio je iz svog tijela iščupati ražin rep. No, već sljedeće minute je preminuo. Snimka je predana queenslandskoj policiji u svrhu istrage.

- Snimka je zastrašujuća. Nakon što je Steve izvadio rep, snimatelj je ugasio kameru kako bi mu možda pomogao, izjavio je Irwinov menadžer John Stainton.

- Otrovna raža na repu ima dvije bodlje oštre poput bajunete i pokrivene otrovom, a to je vjerojatno izazvalo zastoj srca, objasnio je nakon nesreće lokalni ronilački spasilac, dok Irwinov menadžer John Stainton tvrdi da su ražina "koplja" istraživača probola ravno u srce.

Brojni ljubitelji atraktivnih dokumentaraca širom svijeta, građani Australije i članovi obitelji još uvijek odaju počast Steveu. 

Vrata njegovog zoološkog vrta u Queenslandu su zatrpana cvijećem, vijencima, svijećama i drugim izrazima sućuti od strane brojnih susjeda, prijatelja, fanova. 

Peter Beattie, premijer australske države Queensland, izjavio kako je pogreb s najvišim državnim počastima jedna od opcija koju razmatra njegova vlada, ali da će se prvo konzultirati s Irwinovom obitelji. 

Oglasio se i australski premijer Johna Howard koji je rekao da Irwin može biti pokopan s državnim počastima, ako njegova obitelj tako zaželi jer je junak nacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene