Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrtno stradalo najmanje 185 ljudi

Divlja snaga prirode: Snimke tornada koji je usmrtio stotine ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj mrtvih u SAD-u raste. Tornada i oluje samo u Alabami su usmrtile najmanje 131 osobu, tako da se ukupan broj stradalih popeo na 185.

Pobješnjele oluje, među kojima i nekoliko razornih tornada, usmrtile su najmanje 185 osobe diljem četiri američke države. Najgore je stanje u Alabami gdje je poginula najmanje 131 osoba, piše BBC.

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Američka država Alabama doživjela je najjači udar, a vlasti su izvijestile kako je na tom području smrtno stradala najmanje 131 osoba, piše AP. Dodaju kako je vrlo vjerojatno da će broj mrtvih rasti.

Čak 80 tisuća domova uništeno je u gradu Tuscaloosa. Tamo je poginulo najmanje 15 ljudi, a veliki je problem u tome što su sjedišta policije, vatrogasaca i ostalih službi razoreni tako da spasioci ne mogu obavljati svoj posao. Gradska bolnica primila je više od 100 ljudi, što s lakšim što s težim ozljedama.

>> VIDEO: 'Najgori tornado u povijesti' usmrtio najmanje 61 osobu

Masivni tornado prohujao je jučer gradom koji je cijelu noć bio bez struje, a mnoge prometnice bile su potpuno zakrčene. 'Bilo je nevjerojatno strašno, jak vjetar doslovno je tresao kuću, drmao se krov, popucali su prozori i vjetar je počeo rušiti stvari s polica', ispričao je vlasnik trgovine s prehrambenim proizvodima.

Snažna oluja nje poštedjela ni grad Cullman gdje je vjetar kao od šale čupao drveće iz korijena. Šerif Cullmana je rekao kako su spasioci pronašli mrtvog muškarca u automobilu na koje je palo drvo.

Tordana i oluje samo u Alabami su usmrtile najmanje 128 ljudi, tako da se ukupan broj stradalih popeo na 172.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene