Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fotkale se međusobno

Obnažene srednjoškolke glavna zanimacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna zanimacija djece i odraslih u Pančevu u Srbiji, u posljednjih nekoliko dana je razmjena fotografija obnaženih djevojčica prvog i drugog razreda srednje škole, koje su se međusobno fotografirale mobilnim telefonima.

Na ulicama Pančeva muškarci svih uzrasta preko funkcije 'bluetooth' mobilnim telefonima jedni drugima šalju fotografije i popunjavaju svoje kolekcije, piše Kurir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od 1. listopada Hrvatska uvodi cijepljenje protiv HPV-a

Većina zaposlenih u srednjim školama prilično je mirno reagirala, sliježući ramenima i tvrdeći da oni tu ništa ne mogu učiniti. 

Direktorica jedne srednje škole Ljiljana Brašovan rekla je kako nema saznanja o takvim događajima u svojoj školi, te je dodala kako ju 'danas više ništa ne može iznenaditi'. 

Prema riječima psihologa iste škole Ljiljane Šelmić, svi problemi vezani uz današnju mladež nastaju u obitelji. Dušica Čomlava, pedagog druge škole, objasnila je da djeci ne mogu zabraniti donošenje i korištenje mobilnih telefona te da nema saznanja da fotografije takvih sadržaja kolaju školom.

'Pratimo snimke na internetu i nismo vidjeli ništa povezano s našim učenicima', objasnila je Čomlava i dodala da je za rješavanje problema potrebno provesti široku akciju cijelog sistema. Psiholog Prvoslav Plavšić tvrdi da su mediji glavni krivci za svojevoljno fotografiranje i snimanje djevojaka i djevojčica.

'Svakojake pjevačice, pa čak i sportašice svakodnevno se pojavljuju gole na naslovnim stranicama. Kada ih vidi, što može pomisliti djevojčica od 15 godina koja nema izgrađenu svijest o tome što je dobro, a što ne. One počinju vjerovati da je put do stjecanja slave i bogatstva skidanje i snimanje', objasnio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene