Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lopovi ne biraju sredstva, mjesto i vrijeme

SNIMKA NADZORNE KAMERE Pazite tko vam prilazi na bankomatu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lopovi su dokučili posve novu taktiku u otimanju novca neopreznim građanima dok oni pokušavaju podignuti novac u gotovini s bankomata.

Britanska policija objavila je na svojim Facebook stranicama snimku nadzorne kamere lopova koji na prijevaru natjeraju starije osobe da pomisle kako je bankomat u kvaru te im nakon toga ukradu karticu, s kojom kasnije podignu velike količine novca.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja Ilustracija Pripazite Stavila oglas na jednu društvenu mrežu i ne sluteći što će se dogoditi: U sve se uključila i gospićka policija

Prevaranti prilaze uglavnom starijim žrtvama na bankomatu i pretvaraju se da su tu da pomognu na način da im objasne da je aparat u kvaru. Komadom papira vješto prikrivaju zaslon bankomata i prekidaju transakciju u tijeku te povlače karticu.

Naravno, prethodno tome i gledajući preko ramena žrtve, lopov pamti uneseni PIN pa kasnije prazni račun žrtve.

VIDEO Ovako se NE podiže novac s bankomata!

Na taj način je dosad ukradeno najmanje 9.000 funti u mjestima Hall Green, Sparkhill, Sheldon, Small Heath, Northfield, Coventry i Handsworth. Većina prijevara zabilježena je u listopadu prošle godine, prenosi Mirror.

'Odlučni smo u pronalasku odgovornih za te krađe, ali smo u međuvremenu proširili glas i dali ljudima do znanja što se događa tako da i sami mogu poduzeti potrebne korake', istaknuo je glasnogovornik policije West Midlanda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene