Obilan snijeg na ulicama Teherana otežava svakodnevni život stanovnika u gradu, izvještavaju gradske vlasti. Snijeg je uzrokovao otežano prometovanje cestama, poremećen zračni promet, a zatvorene su i škole.

Galerija


Snijeg je počeo padati u nedjelju rano ujutro i odmah poremetio prometovanje u glavnome iranskom gradu. Zbog obilnog snijega zatvorene su sve škole u glavnome gradu i u nekim okolnim pokrajinama.

Vezani članci Fail ''Strop nam malo curi'': Snimali nezgodu u stanu, a onda se sve u sekundi pretvorilo u čisti kaos Snijeg u Lici i Dalmaciji Snijeg prekrio dijelove Dalmacije, na Zelovu ga napadalo čak 15 centimetara. Policija uputila apel: ''Vožnja je otežana, budite oprezni!"

Snježne padaline poremetile su i zračni promet u međunarodnoj zračnoj luci Mehrabad blizu Teherana, gdje su do podneva gotovo svi letovi kasnili ili su bili otkazani.

"Znali smo da će u noći početi padati snijeg i da će se to odraziti na promet u gradu", rekao je u programu državne televizije šef prometne policije Teherana, Mohamadreza Mehmandar.

Kazao je i kako je zbog velike poledice na nekim cestama u sjevernom dijelu grada bilo mnogo prometnih nesreća te dodao kako je pomoć ipak stigla vrlo brzo.

Obilan snijeg na području Teherana i pokrajina na sjeveru zemlje nastavit će padati do ponedjeljka.