Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažan potres magnitude 6,5 stupnjeva pogodio je u ponedjeljak navečer Čile, pri čemu nisu pričinjene štete i za sada nema opasnosti od tsunamija, izvijestile su specijalizirane institucije u Čileu i Sjedinjenim Državama.


Potres je izazvao paniku i prekide isporuke električne energije i telefonskih veza u nekoliko općina Santiaga, navele su vlasti.

Prema američkom geofizičkom institutu (USGS) epicentar potresa desetak minuta prije ponoći bio je 48 km sjeverozapadno od Valparaisa na dubini od 25,9 km.

Čileanski nacionalni ured za hitne situacije je precizirao da za sada nema podataka o žrtvama ni o štetama potresa u regijama Coquimbo i El Maule.

Centar za prevenciju tsunamija je naveo da nema opasnosti od razornog tsunamija, ali da su oni mogući lokalno stotinjak kilometara od epicentra. (Hina)
 

Vezani članci Zagreb šest mjeseci nakon razornog potresa - 2 Europski parlament odobrio Hrvatskoj 683,7 milijuna eura za saniranje posljedica potresa Slabiji potres u Zagrebu Slabiji potres probudio Zagrepčane: ''Baš je ljuljalo. Čula sam luster kako zvecka, krevet mi se micao"