Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažan potres magnitude 6,5 stupnjeva pogodio je u ponedjeljak navečer Čile, pri čemu nisu pričinjene štete i za sada nema opasnosti od tsunamija, izvijestile su specijalizirane institucije u Čileu i Sjedinjenim Državama.


Potres je izazvao paniku i prekide isporuke električne energije i telefonskih veza u nekoliko općina Santiaga, navele su vlasti.

Prema američkom geofizičkom institutu (USGS) epicentar potresa desetak minuta prije ponoći bio je 48 km sjeverozapadno od Valparaisa na dubini od 25,9 km.

Čileanski nacionalni ured za hitne situacije je precizirao da za sada nema podataka o žrtvama ni o štetama potresa u regijama Coquimbo i El Maule.

Centar za prevenciju tsunamija je naveo da nema opasnosti od razornog tsunamija, ali da su oni mogući lokalno stotinjak kilometara od epicentra. (Hina)
 

Vezani članci Obitelj Božek Dodijeljeno prvih 16 rješenja za najam stanova: "Sretni smo, sada možemo normalno živjeti i sjesti za obiteljski stol" Slika nije dostupna ZASTRAŠUJUĆA SNIMKA POTRESA Ovako izgleda 7,7 stupnjeva podrhtavanja