Snažan potres u blizini granice između Tajlanda i Laosa (Screenshot: EMSC-CSEM)
Snažan potres u blizini granice između Tajlanda i Laosa (Screenshot: EMSC-CSEM)

Snažan potres pogodio je u četvrtak područje u blizini granice između Tajlanda i Laosa, a prema prvim izvješćima, sve je prošlo bez veće štete.


Američki geološki zavod (USGS) izvijestio da je potres magnitude 6,1 zabilježen u 6:50 po lokalnom vremenu, na dubini od 10 kilometara, oko 92 kilometara sjeverozapadno od Muang Nana.

Vezani članci Župni Caritas u Čučerju - 2 Caritas nema dovoljno donacija stradale u potresu: "Čekaju kao za pučku kuhinju, a nemamo im što dati" Darko Horvat Cjelovita obnova Zagreba kreće tek u proljeće, ministar Horvat brani poteze Vlade: "Zli jezici nam imputiraju da ovo dugo traje"

Potres je osjetilo stanovništvo na čitavom sjeveru Tajlanda, ali i ljudi u visokim zgradama u 600 kilometara udaljenom Bangkoku na jugu zemlje. Stanovnici u blizini žarišta potresa rekli su da su osjetili nekoliko podrhtavanja.

Tajlandski meteorološki zavod izvijestio je da nema izvještaja o ozbiljnoj šteti te da će službe pregledati povijesna središta u regiji.

"Krevet mi se snažno tresao nekih 5 do 10 sekundi", "Tresle su se žice od stupa", "Prvo sam pomislila da se moja unuka igra sa stolicom iza mene, onda sam se okrenula i vidjela da se predmeti ljuljaju oko mene", "Čuo sam kako se tresu stakla na prozorima", "Živim u stanu na 14. katu. Osjećao sam kao da sam na čamcu, sve se njihalo s jedne strane na drugu. Zavjese i luster su se njihali, trajalo je to nekoliko minuta", napisali su stanovnici i njihovi gosti s pogođenog područja na EMSC-CSEM. (Hina, M.V.)