Snažan potres u blizini granice između Tajlanda i Laosa (Screenshot: EMSC-CSEM)
Snažan potres u blizini granice između Tajlanda i Laosa (Screenshot: EMSC-CSEM)

Snažan potres pogodio je u četvrtak područje u blizini granice između Tajlanda i Laosa, a prema prvim izvješćima, sve je prošlo bez veće štete.


Američki geološki zavod (USGS) izvijestio da je potres magnitude 6,1 zabilježen u 6:50 po lokalnom vremenu, na dubini od 10 kilometara, oko 92 kilometara sjeverozapadno od Muang Nana.

Vezani članci Akcija spašavanja u Albaniji (Foto: Facebook/Hrvatska Udruga za Obuku Potražnih Pasa) - 7 Hrvatski spasioci se vratili iz Albanije: "Zvijezde leta helikopterima su bili psi tragači koji su uživali u letu i buci" Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) Utrka s vremenom: Albanija i dalje pronalazi nove žrtve jednog od najgorih potresa, spasioci ne gube nadu

Potres je osjetilo stanovništvo na čitavom sjeveru Tajlanda, ali i ljudi u visokim zgradama u 600 kilometara udaljenom Bangkoku na jugu zemlje. Stanovnici u blizini žarišta potresa rekli su da su osjetili nekoliko podrhtavanja.

Tajlandski meteorološki zavod izvijestio je da nema izvještaja o ozbiljnoj šteti te da će službe pregledati povijesna središta u regiji.

"Krevet mi se snažno tresao nekih 5 do 10 sekundi", "Tresle su se žice od stupa", "Prvo sam pomislila da se moja unuka igra sa stolicom iza mene, onda sam se okrenula i vidjela da se predmeti ljuljaju oko mene", "Čuo sam kako se tresu stakla na prozorima", "Živim u stanu na 14. katu. Osjećao sam kao da sam na čamcu, sve se njihalo s jedne strane na drugu. Zavjese i luster su se njihali, trajalo je to nekoliko minuta", napisali su stanovnici i njihovi gosti s pogođenog područja na EMSC-CSEM. (Hina, M.V.)