Potres u Grčkoj (Screenshot: EMSC-CSEM)
Potres u Grčkoj (Screenshot: EMSC-CSEM)

Snažan potres magnitude 6,1 po Richteru pogodio je Grčku u srijedu u 8:23.


Epicentar potresa bio je 265 kilometara južno od Atene, 40 kilometara sjeverozapadno od Platanosa, sjeverozapadno od grčkog otoka Krete. Iz EMSC-a navode da je potres zabilježen na dubini od 56 kilometara između otoka Krete i Kitere. Zasad nema izvješća o šteti. 

Vezani članci Vlada Republike Hrvatske Vlada objavila koliko je dosad donirano za pogođene potresom i borbu protiv epidemije koronavirusa Sanacija oštećenja u samom centru grada i život nakon katastrofe Zagrepčani bijesni jer im prijeti novi trošak, reagirali iz Plinare: "Nemamo nikakve veze s tipovima bojlera koji će se ugrađivati"

"Bilo je ovo najjače podrhtavanje koje sam osjetio, kuća se strašno stresla. Prestrašio sam se, mislio sam da neće stati. Bilo je to dugih nekoliko sekundi", "Snažno podrhtavanje, namještaj se pomicao", "Bio sam vani i čuo da balkoni škripe. Horizontalno je vibriralo i dugo trajalo", "Vozio sam se automobilom kroz grad Chania na Kreti. Osjetio sam da mi se automobil dvaput pomaknuo na cesti, kao kad je pogođen udarom jakog vjetra", "Bio sam u automobilu i stao nasred ceste. Automobil se počeo pomicati lijevo-desno vrlo snažno. Trajalo je nekoliko sekundi", opisali su svoja iskustva stanovnici pogođenog područja. Potres se osjetio u Albaniji, Italiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Tlo ne prestaje podrhtavati od snažnog potresa koji je u utorak pogodio Albaniju, a u kojem su život izgubile najmanje 24 osobe, dok ih je više od 600 ozlijeđeno.