Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život osuđenika na smrt

'Smrt prije smrti' - po 22 sata bez danjeg svjetla i svježeg zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez danjeg svjetla i svježeg zraka i po 22 sata - to je realnost života američkih osuđenika na smrt, o čemu je uznemiravajuće izvješće objavila američka Udruga za zaštitu građanskih sloboda (ACLU).

ACLU je objavio izvještaj koji otkriva detalje turobnog života osuđenika na smrtnu kaznu u američkim zatvorima, posebno onima u državi Teksas, prenosi portal Buisiness Insider.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Ilustracija drugi slučaj ovaj tjedan Smaknuli prvu ženu nakon gotovo 20 godina: 45-godišnjakinja pogubljena zbog jednog od najstrožih zakona na svijetu

Većina zatvorenika koji iščekuju izvršenje smrtne kazne provode od 22 do 24 sata u malenim ćelijama s minimalnim ili nikakvim ljudskim kontaktom, bez danjeg svjetla i svježeg zraka pa takve uvjete života američka Udruga za zaštitu građanskih sloboda naziva 'smrt prije izvršenja smrtne kazne'. 

U Americi su dosad evidentirana 142 slučaja nevinih osoba koje su bile osuđene na smrtnu kaznu, čije su izvršenje iščekivali upravo u takvim uvjetima. Oslobađajuće presude bi zato dočekali u dubokoj depresiji.

Odmah do kreveta nalazi se toalet, a hrana se poslužuje na prljavim pladnjevima.

Osuđenici na smrt s obitelji i prijateljima razgovaraju tako da ih mogu vidjeti iz odvojene prostorije, samo putem telefona, jer zabranjen im je svaki fizički kontakt zabranjen.

Jedan od nevino osuđenih i naknadno oslobođenih ljudi, Anthony Graves, ispričao je kako takva vrsta izolacije doslovno tjera ljude u ludilo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene