Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stara svega 16 dana

Smrt bebe postala misterij - Prignječili je roditelji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je suđenje roditeljima.

Novorođenče koje je preminulo nakon što je spavalo u krevetu sa svojim roditeljima možda je slučajno ugušeno.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Alesha Roberts je bila stara svega 16 dana kad je preminula u sobi svog oca, u britanskom Blackpoolu. Njezini roditelji, Ahmed i Letisha, pili su votku i pušili marihuanu prije nego što su legli uz svoje dijete, donosi Mirror detalje istrage.

Unatoč tome što im je savjetovano da dijete zbog sigurnosnih razloga treba spavati u svojem krevetiću, Letisha je polegla malenu između sebe i svog dečka, oca djevojčice, kako bi se mazili.

Očito su tako i zaspali te kad se Letisha probudila oko 4 sata ujutro, vidjela je da malena ne reagira. Unatoč naporima oba roditelja i bolničara da je ožive, Alesha je preminula.

Policija je provela istragu o cijelom slučaju i Letisha je optužena za izazivanje smrti djeteta, kao i za dječje zanemarivanje. No, optužbe su naknadno odbačene nakon što se utvrdilo da se medicinska izvješća razlikuju oko toga od čega je beba umrla.

Fotografiranje oca s bebom na rukama pretvorilo se u nešto neočekivano

Prema jednom medicinskom izvješću, beba nije nužno morala umrijeti uslijed ugnječenja. Mogla je preminuti od sindroma iznenadne dojenačke smrti, rizik za kojega je mogao biti pojačan roditeljskim korištenjem alkohola i droga, pušenjem i povišenom temperaturom u sobi u kojoj su spavali.

Ova tragedija se dogodila u studenom 2012. godine kad je Letisha iz Old Swana (Liverpool) odvela Aleshu u posjet njezinom ocu u njegov stan u Blackpool, gdje je bio jedno vrijeme zaposlen.

Pomoćnik mrtvozornika u Blackpoolu, Derek Baker, tvrdi kako će ova smrt zauvijek ostati misterij.

'Nije jasno je li uzrok smrti bio prirodan ili je do nje došlo uslijed ugnječenja zbog činjenice da je malena spavala s roditeljima. Ne mogu reći bi li ishod bio drugačiji da Alesha nije bila u krevetu s roditeljima. Svi odgovori nikad neće biti jasni u ovom slučaju', zaključio je Baker.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene