Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popravlja se rezervoar

Smanjena opasnost od novog izlijevanja toksičnog mulja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pukotina u stijenki rezervoara toksičnog crvenog mulja koja je popustila 4. listopada izazvavši najveću ekološku katastrofu u povijesti Mađarske, nije se povećala te se opasnost od drugog pogubnog izlijevanja smanjila, izjavio je u nedjelju ujutro čelnik službi za borbu protiv katastrofa Tibor Dobson.

'Pukotina sa sjeverne strane rezervoara stabilizirala se, popravak je u tijeku i nismo uočili nove pukotine', kazao je Dobson i naglasio da se gradi nova brana u Kolontaru. Temelji su postavljeni u subotu, a u nedjelju su deseci radnika prionuli poslu širenja i podizanja brane, kazao je on dodajući kako imaju sreće s lijepim vremenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čišćenje trajalo godinama Mađarski sud oslobodio krivnje čelnike tvornice aluminija iz koje je isteklo otrovno crveno blato Slika nije dostupna Uništeno 300 domova Polovina toksičnog mulja u Mađarskoj očišćena

Ukupno je u toj zapadnoj mađarskoj regiji angažirano približno 900 radnika i stručnjaka na različitim poslovima izgradnje, uklanjanja i čišćenja. Tome treba pridodati između 700 i 800 dobrovoljaca.

Pukotina je u subotu izazvala bojazan od 'vjerojatnog' drugog izlijevanja toksičnog crvenog mulja, nakon onog u ponedjeljak, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

Podaci o stradalima u izlijevanju crvenog mulja nakon pucanja rezervoara tvornice aluminija u ponedjeljak govore o sedam mrtvih i 150 ozlijeđenih, od čega su dvoje u kritičnom stanju, te o jednoj nestaloj osobi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene