Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi poljski predsjednik

Službeno je: Komorowski pobijedio Kaczynskog s 53,01 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bronislaw Komorowski pobijedio je u drugom krugu predsjedničkih izbora u Poljskoj, priopćilo je državno izborno povjerenstvo nakon što su prebrojani svi glasovi.

Komorowski, kandidat vladajuće stranke centra Građanske platforme, osvojio je 53,01 posto glasova, priopćilo je povjerenstvo. Njegov suparnik Jaroslaw Kaczynski iz desne stranke Pravo i Pravda osvojio je 46,99 posto glasova.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Slika nije dostupna Položio prisegu Novi poljski predsjednik Komorowski preuzeo dužnost

>> Komorowski tijesno pobijedio na izborima

>> Komorowski po izlaznim anketama pobjeđuje na izborima

Rezultati su pokazali da su birači u velikim gradovima većinom glasovali za Komorowskog, umjerenog političara koji je u svojoj kampanji isticao potrebu da Poljska igra snažniju ulogu u Europskoj uniji, dok su se birači manjih gradova i ruralnih područja većinom opredjeljivali za Kaczynskog. Na izbore održane u nedjelju izašlo je 55,31 posto glasača. U prvom krugu održanom 20. lipnja niti jedan kandidat nije osigurao apsolutnu većinu. Inauguracija predsjednika će se održati u utorak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene