Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbjegle među džihadiste

Objavljeno što se dogodilo sa Sabinom i Samrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabina i Samra pobjegle su od kuće početkom travnja ove godine. Za sobom su tada ostavile samo pisma.

Visoko rangirani stručnjak Ujedinjenih naroda David Sharia rekao je kako je jedna od dvije djevojke koje su u travnju napustile svoje domove u Beču kako bi se pridružile Islamskoj državi poginula, a druga je nestala. Radi se o Sabini Selimović i Samri Kešinović, no Sharia nije precizirao koja od djevojaka je poginula, a koja nestala.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Slika nije dostupna I Interpol ih traži Javile se tinejdžerice koje su otišle u sveti rat: 'Ne brinite za nas!'

'Tek smo nedavno dobili informaciju o dvije petnaestogodišnjakinje porijeklom iz BiH, koje su posljednjih godina živjele u Austriji. Svi, uključujući i njihove obitelji i tajne službe obiju zemalja, tragaju za njima. Regrutirala ih je Islamska država, jedna od njih poginula je tijekom borbi u Siriji, a druga je nestala', rekao je Sharia za ynet, a prenosi austrijski Kurier.

Sabina, tinejdžerka koja je otišla u IS dala intervju: Evo što je rekla!

Iz Austrije još nisu stigla nikakava službena očitovanja, rekli su samo kako ne komentiraju pojedine slučajeve.

Podsjećamo, Sabina i Samra pobjegle su od kuće početkom travnja ove godine. Za sobom su ostavile pisma u kojima je stajalo kako odlaze u Siriju u džihad. Djevojke su u Siriju došle preko Turske. Po dolasku su se udale za džihadiste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene