Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrda iz još jednog hotela

Slučaj čelnika MMF-a: 'Sobarica je ispunjavala standarde ponašanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sobarica newyorškog hotela koja je čelnog čovjeka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna optužila za seksualni napad, radila je u hotelu Sofitel tri godine i ispunjavale je sve standarde koje je taj hotelski lanac postavljao za svoje zaposlenike, rekao je u nedjelju upravitelj hotela Jorge Tito.

'Željeli bismo naglasiti da je naša zaposlenica radila u Sofitelu New York tri godine, te da je u smislu rada i ponašanja u potpunosti zadovoljavala standarde', rekao je Tito u izjavi. Strauss-Kahn, koji je optužen za seksualni napad, pokušaj silovanja i protuzakonito zatočenje 32-godišnje sobarice u hotelu Sofitel na Times Squareu u subotu poslijepodne, odbacio je sve optužbe i pred sudom će kazati kako se ne osjeća krivim, rekao je u nedjelju njegov odvjetnik.

Pošto ga je mlada žena prijavila policiji, vrlo brzo je napustio hotel i požurio prema zračnoj luci no deset minuta prije polijetanja, iz zrakoplova Air Francea na liniji za Pariz, izvela ga je i privela policija te ga odmah ispitala u policijskoj postaji na Manhattanu. Nakon toga je protiv njega podignuta optužnica.

Sobarica je podnijela prijavu nakon što je uspjela pobjeći iz apartmana u kojemu se dogodio navodni napad, rekao je glasnogovornik newyorške policije, te dodao kako je Strauss-Kahn nakon incidenta u brzini napustio hotel, o čemu svjedoči mobitel koji je ondje ostavio. Strauss-Kahn na čelo MMF-a došao je u studenome 2007. Prije toga je bio član francuske Nacionalne skupštine i profesor ekonomije na pariškom Institutu za političke znanosti. Politički analitičari držali su da je mogući najozbiljniji protukandidat Nicolasu Sarkozyju na francuskim predsjedničkim izborima 2012. godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vratio se kući Strauss Kahna pljeskom dočekali na pariškom aerodromu Slika nije dostupna Više ne vjeruje u njega Bivši francuski premijer: Strauss-Kahn je mentalno bolesna osoba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene