Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje kreće u ponedjeljak

Slučaj brutalno silovane Indijke prebačen na brzi sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je indijska vlada osnovala pet brzih sudova na kojima bi se trebali rješavati zločini počinjeni nad ženama, na jednom od njih završio je i slučaj brutalno silovane Indijke, koji je na noge podignuo cijelu državu.

Indijski sudac u četvrtak je odredio da se suđenje petorici muškaraca za grupno silovanje i ubojstvo studentice u autobusu u New Delhiju prebaci na specijalni brzi sud u New Delhiju kako bi se proces protiv osuđenih ubrzao, prenijeli su mediji.

Pročitajte i ovo Travel blogeri Fernanda i Vincente Horor na putovanju Dramatična objava popularnih blogera: "Večeras su je grupno silovali, njih sedmorica, kurvini sinovi!" Josef Fritzl Podnijela tužbu Otkriveno gdje je i s kim živi Elisabeth Fritzl: Mještani su pristali na zavjet šutnje - "Svi znaju, ali nitko ne govori o prošlosti"

Prvo saslušanje petorice osumnjičenika, u dobi od 19 do 35 godina, održano je 7. siječnja iza zatvorenih vrata, kada im je pročitana optužnica.

>> Indijce podijelio komentar gurua da je studentica sama kriva za silovanje

No, s obzirom na to da je brutalno silovanje 23-godišnje studentice pokrenulo niz prosvjeda u New Delhiju, kao i nacionalnu raspravu o odnosu prema ženama u zemlji i nemoći zakona da ih zaštiti, vlada je odlučila poduzeti konkretne poteze, osnovavši pet brzih sudova koji će u New Delhiju po kratkom postupku rješavati zločine počinjene nad ženama.

Vlasti su se potrudile da što prije prebace ovaj slučaj u jedan od navedenih sudova, osnovanih kako bi se izbjegla kašnjenja, nestručnost i korupcija koji vladaju u velikom dijelu indijskoga pravosudnog sustava.

Suđenje petorici optuženika počinje u ponedjeljak na brzom sudu. Šesti osumnjičeni za zločin je maloljetnik i sudit će mu se odvojeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene