Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peter Rakuš osuđen je na 17 godina zatvora zbog silovanja kćeri koja mu je rodila dijete kad je imala samo 15 godina te za nasilje nad ostalim članovima obitelji.


Slovenski Vrhovni sud odbio je zahtjev za poništenjem prvostupanjske presude i obnovu postupka protiv 64-godišnjeg Petera Rakuša, kojega mediji nazivaju 'Fritzlom iz Ptuja' jer je osuđen za silovanje vlastite malodobne kćeri. On će ostati u zatvoru još 15 godina.

Vezani članci Prosvjed ispred Informera VIDEO ''Vama je žena majka, vama je žena kći'': Govor djevojke s prosvjeda od kojeg boli svaka kost Slika nije dostupna Slovenskom Fritzlu 17 godina zatvora

>> Slovenskom Fritzlu 17 godina zatvora

Potvrdio je to odvjetnik Franci Matoz, koji je na sudu u Ptuju prilikom suđenja 2009. godine zastupao interes žrtava u Rakuševoj obitelji. Matoz je izrazio zadovoljstvo što je vrhovni sud odbacio osuđenikov zahtjev za obnovu procesa te mu potvrdio prvostupanjsku kaznu, maksimalnu koja je moguća za takva kaznena djela.

Sud u Ptuju je krajem prošle godine protiv njega podigao nove optužnice za dugogodišnje spolno nasilje nad još dvije kćerke, što odvjetnik oštećene obitelji nije želio komentirati. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju