Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovensko predsjedništvo EU-a osudilo predizborne incidente u Makedoniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovensko predsjedništvo EU-a osudilo je u izjavi za javnost incidente koji su zadnjih nekoliko dana zabilježeni u Makedoniji te tamošnje vlasti pozvalo da ih istraže i tako osiguraju regularnost predstojećih izbora.

"Odlučno osuđujemo niz incidenata do kojih je zadnjih dana došlo u Bivšoj Jugoslavenskoj Republici Makedoniji. U izbornoj kampanji ne smije biti prostora za nasilje. Zato predsjedništvo EU-a makedonske vlasti poziva da incidente istraže, a počinitelje kazne", navodi predsjedništvo EU-a u svojoj izjavi.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Sve političke stranke u državi potrebno je pozvati da poštuju obećanja koja su prihvatile potpisivanjem kodeksa o slobodnim i poštenim izborima, te tako dokažu svoju potpunu privrženost slobodnim, poštenim i mirnim izborima, dodaje se u priopćenju slovenskog predsjedništva Europske unije.

Predizborna kampanja uoči prijevremenim parlamentarnih izbora 1. lipnja u Makedoniji počela je ovoga vikenda incidentima u Tetovu i Gostivaru, u kojima je u napadima na stranačke izborne stožere korišteno vatreno oružje, a policija traga i za osobama koje su podmetnule bombu u jednoj diskoteci. 

U incidentima je počinjena šteta, ali nije bilo žrtava. Dok policija traga za počiniteljima, dvije albanske političke stranke, do sada vladajuća Demokratska partija Albanaca i oporbena Demokratska unija za integraciju, koje se bore za naklonost birača u području pretežito naseljenom Albancima, međusobno se optužuju na incidente.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene