Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šapnuo mu je

Slovenski kardinal Rode kaže da je pogodio tko će biti papa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski kardinal Franc Rode tvrdi da je dan prije izbora Jorgea Marija Bergoglija za novog papu naslutio da će se to dogoditi, pa mu je to i rekao.

'Večer prije izbora šapnuo sam mu: Jorge, bit ćeš papa', rekao je Franc Rode u razgovoru za Slovensku televiziju, dodavši da mu je ovaj odgovorio: 'No, pa vidjet ćemo koliko vrijede slovenska proročanstva'.

Pročitajte i ovo Knjiga žalosti za papu Benedikta XVI. - 1 U Zagrebu Milanović se upisao u knjigu žalosti povodom smrti pape Benedikta XVI.: Uputio sućut papi Franji Papa Franjo, Antonio Guterres, Emmanuel Macron Dopuštena zabrana Vatikan pohvalio odluku Vrhovnog suda SAD-a, reakcije stižu iz cijelog svijeta: "Ograničavanje pobačaja samo ga čini smrtonosnijim"

>> Papa otkrio kako se odlučio za ime Franjo: Ispričat ću vam priču...

Rode (79) je kardinalom postao nakon povratka u Vatikan 2004. godine kao predstojnik kongregacije za redovnike, a tamo je otišao s mjesta ljubljanskog nadbiskupa. Prvi je Slovenac koji je kao kardinal sudjelovao u konklavama za izbor pape.

Rode je rođen u Sloveniji, ranu je mladost proveo u Argentini kamo su 1945. godine emigrirali njegovi roditelji. Studij teologije započeo je u Buenos Airesu kao pripadnik reda lazarista, a dovršio ga u Parizu.

'Od svih dosadašnjih papa njega poznajem najbolje. Poznajem ga još od šezdesetih godina prošlog stoljeća. Jednom je bio moj gost u Ljubljani, a susretali smo se i u Rimu i u Buenos Airesu' rekao je o svom poznanstvu s bivšim nadbiskupom Buenos Airesa, papom Franjom, slovenski kardinal Rode.

Mediji u Sloveniji nagađaju da bi Rode mogao biti izabran za nekog od papinih savjetnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene