Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba ovlasti?

Slovenski gradonačelnik u središtu policijske istrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Maribora i utjecajni član Slovenske pučke stranke Franc Kangler u središtu je spektakularne policijske istrage u tom gradu koja bi mogla potrajati i idućih dana.

S Kanglerom i još sedam osoba koje je u srijedu policija privremeno zadržala, policija vodi informativne razgovore u istrazi vezanoj uz korupciju i zloporabu službenih ovlasti. Riječ je o sumnji u gospodarski kriminal, odnosno dodjelu građevinskih dozvola i prodaju zemljišta na kojima je druga najveća slovenska općina imala pravo prvokupa koji nije iskoristila, javljaju mediji.

Uz Kanglera, kako navode mediji, policija održava informativne razgovore s ravnateljicom mariborske općinske uprave te nekolicinom direktora i čelnih ljudi dviju gradskih građevinskih tvrtki.Istraga uključuje ekipu stotinjak kriminalista, a na više lokacija u Mariboru, pa i na sjedištu općine, izvšeno je više pretraga, te oduzeta poslovna dokumentacija radi nastavka istrage.

Ravnatelj policije Janko Goršek izjavio je u Ljubljani novinarima da će policijska istraga potrajati cijeli dan i nastaviti se idućih dana pregledom zaplijenjene poslovne dokumentacije.Kangler je prije popodnevnog dolaska s policijom pred zgradu općine u Mariboru izjavio novinarima da kaznene prijave koje su protiv njega podnesene nemaju temelja.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Optužbe valja dokazati na sudu

Slovenska pučka stranka, na čijoj je listi ponovno izabran za gradonačelnika na lanjskim lokalnim izborima, navela je u priopćenju za javnost da jedine informacije u vezi s istragom oko Kanglera ima iz medija, te da optužbe na njegov račun valja ili dokazati na sudu ili u suprotnom njihova gradonačelnika javno 'oprati' od krivnje.

Kanglerov odvjetnik novinarima je izjavio da mu je čudno to što je spektakularna policijska istraga pokrenuta baš sada i to u vezi sa sumnjičenjima na račun Kanglera koje su mediji objavljivali zadnje tri godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene