Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati ankete

Slovenski birači podijeljeni između Pahora i Janše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski birači podijeljeni su u pogledu toga treba li sadašnja koalicija premijera Boruta Pahora ostati na vlasti ili su potrebne promjene koje zbog ekonomske krize predlaže bivši premijer i oporbeni čelnik Janez Janša, pokazala je anketa koju je danas objavilo ljubljansko 'Delo'.

Na pitanje podržavaju li Pahorovu vladu s obzirom na to da je Janša za dva mjeseca najavio glasovanje u parlamentu o povjerenju vladi ako ona ne promijeni svoju ekonomsku politiku koja, po tvrdnji oporbe generira krizu, vladi je potporu dalo ukupno 34 posto ispitanika, 37 ih je svoju potporu uskratilo, dok su ostali bili neutralni ili bez mišljenja.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Ilustracija Dan odluke Hrvatska u srijedu bira novi saziv Hrvatskog sabora

Da vladu Boruta Pahora 'izrazito podupiru' izjavilo je 7,5 posto ispitanika, dok je s druge strane 18,9 posto izjavilo da je 'nikako ne podržavaju'. U telefonskoj anketi koju je vodeći slovenski list proveo prije tjedan dana sudjelovala su 594 ispitanika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene