Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na visini od 5600 metara

Slovenski alpinist Humar pronađen mrtav na Himalaji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski alpinist Tomaž Humar je pronađen mrtav na visini od 5600 metara na himalajskom Langtang Lirungu.

Prvi pregledi trupla su pokazali, da je imao slomljenu nogu,a umro je najvjerojatnije još u utorak, rekao je za 24ur.com alpinist Viki Grošelj. Prošlih dana je akciju traganja i spašavanja ometalo loše vrijeme, ali je rano jutros helikopter sa švicarskim spasiocima uspio poletjeti i naposljetku locirati nesretnog alpinista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smaragdi, rubini i safiri Na Mont Blancu pronašao kutiju punu dragulja Slika nije dostupna Pripadnici HGSS-a Kavkaz: Pronađeno tijelo hrvatskog alpinista stradalog u lavini prije 39 godina

Što se točno dogodilo na gori ne zna se točno: možda je pao, možda ga je zasuo snijeg. Humar se posljednji put čuo sa šerpom u baznom kampom u utorak te je rekao da ima slomljenu nogu, kralježnicu rebra te da je u kritičnom stanju. 

Humar je smatran za jednog od najboljih i najodvažniji svjetskih alpinista. U osvajanje visokih gorskih vrhova odlazio je sam, ali uz dobru organizaciju i pomoć lokalnih vodiča. Često se nalazio u riskantnim situacijama. Tako 2005. godine spašen sa himalajske planine Nanga Prabat, na kojoj je bez hrane i većih zaliha bio zarobljen šest dana. I sam je sudjelovao u mnogim akcijama spašavanja u planinama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene