Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DL postavila zahtjeve

Ultimatum koalicijskih partnera, Janšina Vlada pred padom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članica vladajuće slovenske koalicije, Državljanska (Građanska) stranka, postavila je vrlo jasne uvjete premijeru Janezu Janši - ili će on odstupiti ili će oni izaći iz koalicije.

Slovenska stranka Državljanska lista (DL) inače članica Janšine koalicijske vlade, danas je Janeza Janšu pozvala da u roku 10 dana podnese ostavku na mjesto premijera ili da u parlament pusti glasovanje o povjerenju koje mu ova stranka, najavili su, neće iskazati. Ukoliko Janša ne udovolji njihovim zahtjevima DL će istupiti iz koalicije, piše 24 ur.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> Janša: Nisam u sukobu interesa, ova histerija će se brzo smiriti

Glavni odbor DL-a danas je odlučivao o pitanju ostanka ili napuštanja vladajuće koalicije nakon što su ustanovili kršenje antikorupcijskog zakonodavstva od strane premijera Janče, ali i predjednika PS-a Zorana Jankoviča.

Predsjednik DL-a Gregor Virant obojicu je pozvao na ostavku. Ukoliko se to dogodi u Janšinom slučaju, DL od njegove stranke očekuje imenovanje novog mandatara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene