Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenska vlada: 'Bilo je prisluškivanja mobitela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebna skupina slovenske vlade, koja pod vodstvom ministra pravosuđa Lovre Šturma istražuje nepravilnosti u obavještajnoj agenciji SOVA, utvrdila je da je od 1999. do 2005. godine u Sloveniji bilo prisluškivanja telefonskih razgovora preko mobilne telefonije, rekao Valentin Hajdinjak.

"Konstatacije iz izvješća ukazuju na osnovanu sumnju nezakonitog korištenja opreme za nadzor mobilnih GSM aparata u Sloveniji u razdoblju između 1999. i 2005. godine", izjavio je Hajdinjak.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum

Dodao je da je vlada izvješće poslala državnom odvjetništvu i
kriminalističkoj policiji, kako bi nadležna tijela istražila sumnje da je oprema državne obavještajne agencije za kontrolu mobilne komunikacije korištena nezakonito.

S obzirom na to da izvješće sadrži podatke o konkretnim slučajevima i da otkrivanje pojedinosti ne bi bilo u interesu kriminalističke istrage, ono će za sada zadržati oznaku tajnosti, rekao je Hajdinjak.

"Teško je reći kad će predmet biti okončan, no u našem je interesu da oni koji snose odgovornost budu odgovarajuće sankcionirani", rekao je Hajdinjak na konferenciji za novinare nakon sjednice slovenske vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene