Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavolili neplaniranog ljubimca

Slovenska obitelj ne želi medvjedića ljubimca predati vlastima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelji Logar iz slovenskog selu Podvrh ne želi medvjedića, koji je slučajno zalutao na njihovo imanje, predati vlastima koji ga namjeravaju smjestiti u utočište.

Medvjedić Srećko je obitelji Logar itekako prirastao srcu, a iako su prije nekoliko dana novinarima rekli kako se sami za njega ne mogu skrbiti, sada grade prebivalište nedaleko obiteljske kuće, piše Delo. Sigurni su da medvjedić u azilu ne bi dobio potrebnu njegu te da bi ga za tri mjeseca usmrtili.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Slika nije dostupna Navikao na ljude Slovenska obitelj moli Kosor i Pahora za bolji život medvjedića Srečka

Obitelj za novog ljubimca priprema prebivalište koje će se protezati na 900 kvadratnih metara, što je više prostora nego što zakon propisuje. No, iz slovenskog Državnog inspektorata izdali su rješenje o oduzimanju medvjeda, a odluka je na snagu trebala stupiti 12. svibnja. Obitelj Logar tvrdi kako rješenje nikada nije stiglo na njihovu adresu.

'Ako dobijemo rješenje Inspektorata, žalit ćemo se', rekao je Matevž Logar i naglasio kako ne sprječavaju kretanje životinje koja se, ako želi, svakog trenutka može vratiti u šumu. Srećka, koji je prije trideset dana zalutao na imanje obitelji Logar,  najvjerojatnije je napustila majka.

Očito je da u svojem novom domu uživa. Bezbrižno se igra u dvorištu, penje po drveću, trči sa psom te izležava na kauču u dnevnoj sobi. Popularnost je stekao i na Facebooku gdje već ima 550 fanova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene