Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navikao na ljude

Slovenska obitelj moli Kosor i Pahora za bolji život medvjedića Srečka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni medvjed Srečko koji se nalazi u slovenskom utočištu postao je prava svjetska atrakcija.

Prije nekoliko dana, inspekcija je Srečka odvela od slovenske obitelji Logar, koja ga je prije nekoliko mjeseci pronašla u svom dvorištu. Najvjerojatnije će medo završiti u Nizozemskoj, s čime se nikako ne slaže obitelj Logar.

Pročitajte i ovo Ilustracija sve češći susreti Horor u susjedstvu: Medvjed napao čovjeka koji je šetao psa! "Molimo građane da budu oprezni" Slika nije dostupna Pitanje Kosova Ljubljana bijesna zbog Vučićeve izjave: Pozvali srbijansku veleposlanicu na razgovor

Kažu kako je Srečko traumatiziran te bi najbolje bilo da ga se odvede u velebitsko utočište u Kuterevu. Logarovi su već dva puta pisali slovenskom premijeru Borutu Pahoru kako bi im pomogao te mole i našu premijerku Jadranku Kosor za pomoć i zbrinjavanje malog medvjeda.

Šestomjesečni medvjedić Srečko već deset dana plače za obitelji Logar. U njihovo je dvorište došetao prije nekoliko mjeseci, a oni su ga uzeli pod svoje. No, inspektori i policija došli su po malenog Srečka jer Zakon ne dopušta držanje divljih životinja, posebice zaštićene vrste. Nakon duge i teške potrage, medvjedića su pronašli te ga prebacili u utočište u Muti.

Samo uz pratnju psa

'Napravljena je greška i medvjedić je uzet iz divljine gdje je bio doma i mi ljudi sad pravimo psihozu hoće li medvjedić patiti. Puno je nesporazuma! Središnji problem je to što je medvjedić uzet iz divljine i što se mora jednostavno donijeti odluka hoće mu li život spasiti, a ne da li će mu život biti jak ili ne', smatra Ivan Pavenka Crnković iz utočišta za mlade medvjede Kuterevo. Iz našeg Ministarstva kulture, koje je i nadležno za skrb ovakvih životinja, nije došla nikakva potvrda o tome dolazi li medo u Hrvatsku.

Ako i dođe, iz Kutereva poručuju 'samo uz psa Ajku', koji se od prvog dana na imanju Logarovih igrao sa Srečkom. 'Onda mi tražimo da i taj pasić dođe jer to mu je najbolji drug, psi su najbolji odgajatelji', ističe Crnković. Maleni medo postao je prava svjetska atrakcija. Čak ima i svoju stranicu na Facebooku. Više od 1000 obožavatelja nada se da će ga spasiti te da će Srečko napokon biti sretan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene