Maleni medvjed Srečko koji se nalazi u slovenskom utočištu postao je prava svjetska atrakcija.


Prije nekoliko dana, inspekcija je Srečka odvela od slovenske obitelji Logar, koja ga je prije nekoliko mjeseci pronašla u svom dvorištu. Najvjerojatnije će medo završiti u Nizozemskoj, s čime se nikako ne slaže obitelj Logar.

Vezani članci Popuštanje mjera u Sloveniji, ilustracija Susjedi ulaze u narančastu zonu: "Približavamo se točki kad će epidemija biti zaustavljena" Splitska plaža Bačvice - 2 Još jedna zemlja skinula Jadran s crvene liste, za turiste to znači lakši ulazak u zemlju

Kažu kako je Srečko traumatiziran te bi najbolje bilo da ga se odvede u velebitsko utočište u Kuterevu. Logarovi su već dva puta pisali slovenskom premijeru Borutu Pahoru kako bi im pomogao te mole i našu premijerku Jadranku Kosor za pomoć i zbrinjavanje malog medvjeda.

Šestomjesečni medvjedić Srečko već deset dana plače za obitelji Logar. U njihovo je dvorište došetao prije nekoliko mjeseci, a oni su ga uzeli pod svoje. No, inspektori i policija došli su po malenog Srečka jer Zakon ne dopušta držanje divljih životinja, posebice zaštićene vrste. Nakon duge i teške potrage, medvjedića su pronašli te ga prebacili u utočište u Muti.

Samo uz pratnju psa

'Napravljena je greška i medvjedić je uzet iz divljine gdje je bio doma i mi ljudi sad pravimo psihozu hoće li medvjedić patiti. Puno je nesporazuma! Središnji problem je to što je medvjedić uzet iz divljine i što se mora jednostavno donijeti odluka hoće mu li život spasiti, a ne da li će mu život biti jak ili ne', smatra Ivan Pavenka Crnković iz utočišta za mlade medvjede Kuterevo. Iz našeg Ministarstva kulture, koje je i nadležno za skrb ovakvih životinja, nije došla nikakva potvrda o tome dolazi li medo u Hrvatsku.

Ako i dođe, iz Kutereva poručuju 'samo uz psa Ajku', koji se od prvog dana na imanju Logarovih igrao sa Srečkom. 'Onda mi tražimo da i taj pasić dođe jer to mu je najbolji drug, psi su najbolji odgajatelji', ističe Crnković. Maleni medo postao je prava svjetska atrakcija. Čak ima i svoju stranicu na Facebooku. Više od 1000 obožavatelja nada se da će ga spasiti te da će Srečko napokon biti sretan.