Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici traže zamjenske jetre

Slovenka se bori za život nakon trovanja gljivama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetogodišnjoj Slovenki teško su oštećena jetra zbog konzumacije zelene pupavke, objavili su u petak slovenski mediji.

Kako navodi list "Slovenske novice", liječnici se od ponedjeljka bore za njen život, a pokrenuta je i akcija traženja zamjenske jetre za transplantaciju.

Zadnjih su tjedana liječnici ljubljanskog Kliničkog bolničkog centra dobili stotinjak poziva sa sumnjom na trovanje gljivama, a bilo je i više hospitaliziranih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PAZITE ŠTO RADITE Ne berite ovu gljivu: Izaziva smrtnost kod djece u 100 posto slučajeva, pet puta više Hrvata se otrovalo ovog mjeseca nego lani Ilustracija Više ljudi imalo simptome Baka trovačica prodavala nejestive gljive na tržnici: "Skupljala je i neke šarene, s crnim pjegama..."

>> Duga Resa: Ubrala vrganj kapitalac težak gotovo dva kilograma

U slučajevima kada se sumnja na trovanje opasnom zelenom pupavkom hospitalizacija je obvezna. Liječnici kao i obično svake jeseni upozoravaju na opasnosti i simptome trovanja gljivama koje neoprezni zamijene za jestive, uz preporuke da se konzumiraju samo one koje su dobro poznate. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene