Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sloveniju od Kyrila obranile Alpe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoke Alpe obranile su Sloveniju od orkanskog nevremena koje je u četvrtak i petak divljalo u zapadnoj i srednjoj Europi. Orkan Kyril koji je odnio velik broj žrtava i nanio velike materijalne štete u Njemačkoj u Sloveniji su osjetili vrlo smanjene snage samo u istočnim dijelovima zemlje. Izazvao je štetu na krovovima i elektrovodovima na području Prekmurja i Štajerske.

'Sloveniju od težih posljedica zimskih orkana brane Alpe kao prirodna pregrada i zato nismo toliko ugroženi kao sjeverniji dijelovi Europe, ali je zbog klimatskih promjena zato ljeti više iznenadnih oluja i tuče', tumačenje je slovenskih meteorologa koji analiziraju utjecaj klimatskih promjena u svijetu.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Preseljenje za 100 milijuna ljudi 'Otope li se ledenjaci, spor oko granice je nevažan'

Na dramatične klimatske promjene ponovno je u petak upozorio i slovenski predsjednik Janez Drnovšek koji je na svojoj web-stranici napisao kako najviši svjetski političari moraju nešto učiniti kako bi se spriječila 'klimatska katastrofa', a čovječanstvo 'prestalo rezati granu na kojoj sjedi'.

Drnovšek poziva američkog predsjednika Busha da sazove međunarodnu konferenciju o klimatskim promjenama odnosno o temi 'Kako spasiti budućnost našeg planeta i cijelog čovječanstva'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene