Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog ministarstva

Susjedi će morati paziti što govore: Za vrijeđanje članova Vlade plaćat će se paprene kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovensko ministarstvo unutarnjih poslova predlaže novčane kazne za nedolično ponašanje prema najvišim predstavnicima države, zastupnicima u Narodnoj skupštini, ustavnim ili vrhovnim sucima. Vlada je taj prijedlog već podržala.

Ministarstvo unutarnjih poslova u Sloveniji predložilo je kažnjavanje osoba koje prijete ili vrijeđaju članove Vlade, zastupnike u Narodnoj skupštini i ustavne i vrhovne suce, javlja RTV SLO.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Helikopter Mi-171Sh Nakon snažnog nevremena Sloveniji dolazi pomoć iz Hrvatske: Poslan helikopter s osmero pripadnika ratnog zrakoplovstva

"S obzirom na nedavno pojačavanje prijetnji zastupnicima i drugim visokim državnim dužnosnicima, takvi slučajevi nedoličnog ponašanja moći će se procesuirati čak i ako takve radnje osobno otkriju ovlašteni službenici na mjestu prekršaja", priopćila je slovenska Vlada koja je podržala ovaj prijedlog ministarstva.

One koji vrijeđaju ili prijete predstavnicima države novčano bi se kažnjavalo kaznama iznosa od 500 do 1000 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene