Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija: Rupel najesen odlazi iz vlade?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel povući će se ove jeseni nakon završetka mandata aktualne vlade iz njezina sastava i želi postati veleposlanik svoje zemlje u Italiji, objavio je u četvrtak slovenski poslovni dnevnik "Finance", pozivajući se na neslužbene izvore blizu ministarstva vanjskih poslova.

List piše da je dogovor o Rupelovom imenovanju za veleposlanika postignut i sa opozicijskim strankama u parlamentu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Ministarstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati navode lista. Glasnogovornik Rupelova ministarstva Gregor Šuc izjavio je za "Finance" da ne može odgovarati na hipotetička pitanja.

Rupel je ministrom vanjskih poslova prvi put postao 1990. godine i tu je dužnost obavljao u više vlada, te među slovenskim političarima ima najduži ministarski staž.

U pauzama između obnašanja dužnosti šefa slovenske diplomacije bio je, među ostalim, gradonačelnik Ljubljane, zastupnik u parlamentu i veleposlanik u SAD-u.

Rupel je član Slovenske demokratske starnke (SDS) sadašnjeg premijera Janeza Janše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene