Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Slovenija: Osumnjičeni direktori građevinskih tvrtki branit će se sa slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktori najvećih slovenskih građevinskih poduzeća, koji su u utorak pritvoreni, zajedno s više drugih osoba, zbog sumnji u korupciju i gospodarski kriminal, branit će se sa slobode, jer nije prihvaćen zahtjev državnog odvjetništva da im se odredi jednomjesečni pritvor.

Direktor ljubljanskog SCT-a Ivan Zidar i direktorica Vegrada Hilda Tovšak jučer kasno navečer privedeni su istražnoj sutkinji, koja se nije odlučila za određivanje pritvora temeljem opasnosti od bijega ili zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, pa su pušteni kućama, a u slučaju podizanja optužnice branit će se sa slobode, javili su slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Zoran Janković Velika istraga Pretresi širom Slovenije: Na udaru njihov najpoznatiji gradonačelnik, u sve umiješan i nogometni klub?

U utorak je iz pritvora, odmah po uhićenju, pušten direktor građevinskog poduzeća "Primorje" Dušan Černigoj, koji se pozvao na imunitet koji ima kao član gornjeg doma parlamenta, Državnog vijeća.

Slovenski mediji danas navode da su odvjetnici osumnjičenih ocijenili da su akciji otkrivanja korupcije i namještanja građevinskih poslova, u kojoj je sudjelovalo oko 150 kriminalista, dane prevelike dimenzije. U međuvremenu, kako navode mediji, jučer je u vezi s istom istragom pritvorena još jedna osoba nakon povratka iz inozemstva.

Kako navode mediji, istraga vezana uz malverzacije "građevinskog lobija", koja je započeta prije više mjeseci, a uključuje i sumnje u pranje novca i prelijevanja novčanih sredstava na privatne račune, nastavlja se. Po pisanju medija, natječaj za dobivanje posla gradnje 100 metara visokog kontrolnog tornja na ljubljanskog aerodromu Jože Pučnik - što je bio neposredan povod za uhićenja - poništen je, a agencija za kontrolu zračnog prometa raspisat će novi natječaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene