Slovenska policija,ilustracija
Slovenska policija,ilustracija Foto: Afp

Slovenski policajci su u četvrtak navečer blizu Brežica priveli 22-godišnjaka koji je u svom automobilu prevozio 13 državljana Iraka, objavila je u petak lokalna policija.


Kako prenose mediji, utvrđeno je da je riječ o slovenskom državljaninu protiv kojega je pokrenut kazneni postupak, dok je postupak s ilegalnim migrantima još u tijeku.

Prema informaciji slovenskog ministarstva unutarnjih poslova, Slovenija je lani u Hrvatsku vratila oko 16.000 migranata koji su u Sloveniju ilegalno ušli iz Hrvatske.

Slovenske nevladine organizacije u petak su ponovile sumnje kako migrantima koji ilegalno uđu u državu policija ne omogućava da predaju zahtjeve za azil, nego ih prisilno vraća u Hrvatsku.

Kako prenose slovenski mediji, nevladine udruge policiju i ministarstvo unutarnjih poslova optužuju da tako doprinose velikoj humanitarnoj krizi, koja nastaje u izbjegličkim kampovima u BiH, kamo migrante, nakon primanja iz Slovenije, vraća hrvatska policija.

Udruge od vlade traže da se više angažira na pomoći migrantima i izbjeglicama i primi oko tisuću migranata iz prenapučenih kampova u BiH. (Hina)

Vezani članci Grčka prebacuje 700 migranata s Lezbosa - 1 Grčka prebacuje 2500 migranata s Lezbosa u kontinentalni dio zemlje, prvih 700 već je spremno za put Migranti, ilustracija Marokanac priznao ubojstvo migranta kod Sarajeva, tvrdi da ga je ubijeni četiri puta pokušao silovati