Slovenska policija,ilustracija
Slovenska policija,ilustracija Foto: Afp

Slovenski policajci su u četvrtak navečer blizu Brežica priveli 22-godišnjaka koji je u svom automobilu prevozio 13 državljana Iraka, objavila je u petak lokalna policija.


Kako prenose mediji, utvrđeno je da je riječ o slovenskom državljaninu protiv kojega je pokrenut kazneni postupak, dok je postupak s ilegalnim migrantima još u tijeku.

Prema informaciji slovenskog ministarstva unutarnjih poslova, Slovenija je lani u Hrvatsku vratila oko 16.000 migranata koji su u Sloveniju ilegalno ušli iz Hrvatske.

Slovenske nevladine organizacije u petak su ponovile sumnje kako migrantima koji ilegalno uđu u državu policija ne omogućava da predaju zahtjeve za azil, nego ih prisilno vraća u Hrvatsku.

Kako prenose slovenski mediji, nevladine udruge policiju i ministarstvo unutarnjih poslova optužuju da tako doprinose velikoj humanitarnoj krizi, koja nastaje u izbjegličkim kampovima u BiH, kamo migrante, nakon primanja iz Slovenije, vraća hrvatska policija.

Udruge od vlade traže da se više angažira na pomoći migrantima i izbjeglicama i primi oko tisuću migranata iz prenapučenih kampova u BiH. (Hina)

Vezani članci Prijevoz pacijenata Sastat će se tajništvo Vijeća nacionalne sigurnosti: Slovenija se priprema za moguću pojavu koronavirusa Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Erdogan upozorava: "400.000 migranata iz Sirije ide prema granici s Turskom"