Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ženi koja je prije 24 godine bila žrtva grupnog silovanja Slovenija će morati isplatiti 15.000 eura odštete jer tijekom sudskog procesa u tom slučaju nije ispunila obvezu brze i učinkovite istrage kaznenog djela, objavio je u četvrtak Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu, prenose slovenski mediji.


Sud u Strasbourgu je utvrdio da je država u kaznenom postupku protiv desetorice optuženika osumnjičenih za silovanje kršila obvezu brze istrage i suđenja, a dugogodišnje odgode procesa i neizvjesnost glede ishoda uzrokovale su ozbiljne duševne bolove i nepotrebno trpljenje oštećene, objavio je sud, a prenijelo slovensko državno pravobranilaštvo koje je u 'procesu W protiv Slovenije' pred Europskim sudom za ljudska prava zastupalo Sloveniju.

BRUTALNA KAZNA: Zbog veze s muškarcem iz susjednog sela, silovalo je 13 suseljana!

Vezani članci Spartan Slovenska vojska objavila video: Moćni Spartan koji u jednom naletu izbacuje 5000 litara vode Slika nije dostupna Sudac za ljudska prava: Krizu je uzrokovala feminizacija muškaraca!

Sud je konstatirao da je u tom slučaju kršen procesni aspekt zabrane mučenja prema 3. člansku Europske konvencije o ljudskim pravima. Slučaj se odnosi na kazneni postupak protiv skupine muškaraca koji su oštećenu silovali 1990. godine, kad je imala 18 godina.

Slovenski sud ih je iste godine oslobodio jer se žrtva navodno nije ozbiljno odupirala spolnom odnosu i jer je tijekom procesa promijenila iskaz. Kasnije je dolazilo do problema i odgode ponovljenog procesa zbog nedostupnosti pojedinih optuženika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju