Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija: Dodatni testovi opovrgli pojavu kravljeg ludila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodatni testovi tkiva šestogodišnje krave simentalske pasmine, za koju se nakon prvog testiranja sumnjalo da bolovala od kravljeg ludila (BSE), bili su negativni, objavila je Slovenska veterinarska uprava (VURS).

"Svi rezultati dodatnih testova bili su negativni, a obuhvatili su patohistološku pretragu produžene kralježnice, te imunohistokemijsku pretragu obexa i malog mozga", objavio je VURS.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Poruka Milanoviću? Butković ponovno objavio fotku s kravom i uputio poruku: "Pobjednički tim na okupu!" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Pretrage su obavljene u laboratorijima Nacionalnog veterinarskog instituta te tako nije potvrđen novi slučaj BSE-a. U Sloveniji je od 2001. potvrđeno osam slučajeva bolesti kravljeg ludila (goveđi spongiformni encefalitis).

Sumnja na BSE putem brzog postmortalnog testa utvrđena je prošlog tjedna kod krave slovenskog podrijetla s jedne farme u središnjem dijelu države, nakon redovitog testiranja poslije klanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene