Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dodatni testovi tkiva šestogodišnje krave simentalske pasmine, za koju se nakon prvog testiranja sumnjalo da bolovala od kravljeg ludila (BSE), bili su negativni, objavila je Slovenska veterinarska uprava (VURS).


"Svi rezultati dodatnih testova bili su negativni, a obuhvatili su patohistološku pretragu produžene kralježnice, te imunohistokemijsku pretragu obexa i malog mozga", objavio je VURS.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja Maske, ilustracija Sud u Kopru: Kažnjavanje zbog nenošenja maske nema pravnog temelja

Pretrage su obavljene u laboratorijima Nacionalnog veterinarskog instituta te tako nije potvrđen novi slučaj BSE-a. U Sloveniji je od 2001. potvrđeno osam slučajeva bolesti kravljeg ludila (goveđi spongiformni encefalitis).

Sumnja na BSE putem brzog postmortalnog testa utvrđena je prošlog tjedna kod krave slovenskog podrijetla s jedne farme u središnjem dijelu države, nakon redovitog testiranja poslije klanja.